میرکریمی: با وجود مشکلات دیپلماتیک مهمانانی از سراسر جهان داریم

به گزارش فیلمنت نیوز؛ در ابتدای نشست تیزر اصلی جشنواره که با استفاده از تصاویری از این کارگردان شناخته شده سینمای ایران ساخته شده است، رونمایی و توسط کیوان کثیریان مدیر ارتباطات و اطلاعرسانی جشنواره به عباس کیارستمی تقدیم شد، در ادامه از تیزر بخشهای مختلف جشنواره رونمایی شد.
پس از آن رضا میرکریمی دبیر جشنواره جهانی فیلم فجر ضمن تبریک سال نو و میلاد امام علی (ع) گفت: «واقعیت این است که نحوه دستهبندی اطلاعات برای اعلام در این جلسه به طوری که حوصلهبر نباشد و از طرفی همه کارها و برنامههای مدیران را اعلام کنیم، کار سختی است، به همین دلیل مراحل اطلاعرسانی از چند ما قبل آغاز شده و امروز برای ادای تکلیف و در ارتباط با اهالی رسانه اینجا هستیم.»
او ادامه داد: «همانطور که سال قبل و در مراسم اختتامیه وعده دادم، از فردای آنروز یعنی ۸ اردیبهشت کار خودمان را آغاز کردیم. همیشه گله داریم که چرا دبیرخانه ثابتی نداریم و کسی مسئول نمیشود، اما هیچوقت فکر نمیکنیم که کسانی که خودشان مدیریت دارند، باید دست به کار شوند. ما برای اینکه مجبور نشویم کسی را متهم نکنیم، خودمان دست به کار شدیم و دبیرخانه ثابتی را راهاندازی کردیم که حضور مدیران باسابقه در جشنواره و همکاری با آنها نشان داد در ایران هم میتوان کار گروهی انجام داد.»
دبیر جشنواره جهانی در ادامه با بیان اینکه اهداف هنری و فرهنگی در اولیت اهداف آنها در جشنواره است، اظهار کرد: «بیشک این اهداف در منافع ملی کشور خودمان ریشه دارد. در دنیا هم هیچرویداد جهانی برگزاری نمیشود مگر اینکه منافع ملی کشور خودشان را سر لوحه قرار ندهد. ما میخواهیم در کوتاه مدت در منطقه و در میان مدت در آسیا حرف اول را بزنیم و اعتقاد راسخ داریم که با مداومت میتوانیم یکی از مهمترینها در دنیا باشیم. ما در کشورمان سینما داریم و جشنوارهمان هم باید همپای آن باشد. فرهنگ و تمدنی داریم که سینمای ما را شکل میدهد و همان فرهنگ هم به ما این اجازه را میدهد که جشنوارهای بزرگ و درخور را راهاندازی کنیم.»
میرکریمی در بخشی دیگر از صحبتهایش به تغییرات جشنواره اشاره کرد و گفت: «برای رسیدن به یک استاندارد مشخص، موارد ابهامبرانگیز را حذف کردیم که شامل حذف هیئت انتخاب، عدم اعلام کاندیداها، عدم انتشار متقاضیان و ارسال پاسخ مستقیم به متقضیان بود.»
او همچنین افزود: «بر اساس نظراتی که مهمانان داخلی و خارجی گفتند، تغییرات و تحولات جشنواره جهانی چشمگیر بوده و خود مهمانان خارجی مبلغان ما در دیگر نقاط جهان بودند و از جشنوارهای خوب حرف میزدند که در ایران برگزار شده است، به همین دلیل امسال تماسها برای حضور در جشنواره بسیار زیاد شده بود.»
مسئولیتهای همه انتخابها را میپذیرم
دبیر سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلک فجر با بیان اینکه جشنواره با سلائق مختلفی برگزار شود و ممکن است افراد زیادی در تصمیم گیری حضور داشته باشند.، گفت: «با همه این اوصاف به هرحال جشنواره کشتیبان میخواهد و باید پاسخگوی همه موضوعات باشد. کسی باید باشد که جمعبندی علایق و سلایق را بعد از این که پای صحبت همه کارشناسان نشست انجام دهد و اینطور نباشد که اگر جایی مورد سوال قرار گرفت بگوید این بخش به من مربوط نیست. در نتیجه من مسئولیت همه انتخابها را پذیرفتم. کار سختی است اما دلپذیر است. چون تعداد بسیار زیادی از همکاران و کارشناسان سینمایی فیلمها را دیدهاند و امتیاز دادهاند و بر این اساس من فیلمها را میبینم و انتخاب میکنم. خیلی حس خوبی است که امروز و ۱۰ روز مانده به جشنواره همه فیلمهای جشنواره را دیدهام و در انتخاب تکتک آنها نقش داشتهام، البته به جز بخش سینمای وحشت که کمی میترسم!»
او در ادامه یادآور شد: «امسال ما لیست متقاضیان حضور در جشنواره را منتشر نکردهایم، آمار کلی دادیم اما لیست اسامی را منتشر نمیکنیم و همه صحبتها با خود اشخاص بوده است. این کار را هم سال گذشته و هم امسال انجام دادیم، اما برای آنهایی که فیلمشان در جشنواره انتخاب نشد، ایمیل زدیم و تشکر کردیم که فیلمش را فرستاده و از اینکه انتخاب نشده هم عذرخواهی کردیم و خواستیم که بازهم فیلمهایشان را برای ما بفرستند. این موضوع باعث شد تا رابطه احترام برانگیز دو طرفهای شکل بگیرد.»
میرکریمی در ادامه نشست تاکید کرد: «سال قبل در بخش ارتباطات و رسانه آمار بزرگی داشتیم، به جز بخش فارسی، در اطلاعرسانی به زبان انگلیسی و عربی هم فعال بودیم. همچنین چارت سازمانی بر اساس کارهایی که خودمان انجام دادیم و چیزهایی که از جشنوارههای دیگر میدانستیم برنامهریزی کردیم به طوریکه بعد از ما هم دیگران بتوانند استفاده کنند.»
او ادامه داد: «نرمافزاری را برنامهریزی کردیم که همه دادهها را به آن میدهیم تا از فرمت کهنه آنلاین و کاغذی خارج شده و همهچیز در فضایی دیجیتال به اشتراک گذاشته میشود. این برنامهها به ما کمک کرد که برنامههای ما خیلی زودتر انجام شود. سال قبل کمی کارهایمان به دقیقه نود افتاده بود، اما امسال از همین حالا برنامه همه فیلمهایمان بسته شده است. همچنین امسال همه مهمانان و اعضای باشگاه پروفایل شخصی دارند، نه فقط از شماره ملی و عکس آنها، بلکه حتی از سلیقه و سطح سینمایی آنها هم باخبر هستیم که این موضوع بانک بزرگی از اطلاعات را در اختیار ما قرار داده است.»
میرکریمی با اشاره به بخش ویدئو لایبرری جشنواره اعلام کرد: «در این بخش از فیلمهایی که کمتر دیده شدهاند، استفاده شده تا کمکی باشد برای عرضه فیلمهای سینمای ایران که تعاملی سازنده نیز به وجود بیاید. این فیلمها الزاما از تولیدات امسال نیستند و حتی آثاری که سالهای قبل تولید شدهاند و کمتر فرصت دیده شدن داشتند را در این بخش به نمایش گذاشتهایم.»
این کارگردان با بیان اینکه سال گذشته در حدود ۷۰ نفر از مهمانان حاضر در جشنواره خودشان بلیت تهیه کرده بودند و به ایران آمده بودند، اظهار کرد: «خوشحالیم که این رقم امسال افزایش چشمگیری پیدا کرده است، چون خیلی فرق است بین افرادی که با داشتن همه امکانات برای جشنوارهای حاضر میشوند با آنهایی که خودشان برای حضور خرج میکنند.»
او ادامه داد: «با کم کردن همین ریخت و پاشها توانستیم سال گذشته یک میلیارد در هزینهها صرفهجویی کنیم و جالب این است که از وقتی امکانات برای مهمانان کمتر شده، توجه کارشناسان به این جشنواره هم بیشتر شده است.»
میرکریمی همچنین اعلام کرد که جشنواره جهانی فیلم فجر در دو سایت Film Freeway و FestHome صاحب صفحه اختصاصی شده است که اینکار باعث حضور فیلمها و آثار زیادی شده و کار جشنواره را برای انتخاب فیلمها راحتتر کرد. او بیان کرد: «این اتفاق به ما فرصت داد تا به غیر از فیلمهایی که خودمان برای جشنواره شناسایی کردیم، بسیاری از فیلمسازان مستقل در جشنواره ما شرکت کنند بدین ترتیب، شش هزار فیلم از این راه در جشنواره ما ثبت نام کردند.»
دبیر جشنواره همچنین یادآور شد: «ما گروه مشاورانی از محققان، فیلمسازان و دانشجویان رشته سینما و ایرانیانی که به هر دلیلی در سراسر دنیا زندگی میکنند تشکیل دادیم و از آنها خواستیم که به فستیوالهای نزدیکشان سر بزنند و آنها را بررسی کنند. اتفاقی که اگر ما میخواستیم از اینجا آن را انجام دهیم برایمان بسیار هزینهبر بود. بسیاری از این فیلمهای جشنواره را نیز به این شکل معرفی شدند.»
دبیر جشنواره با بیان اینکه قرار نیست جشنوراه جهانی فیلم فجر جشنوارهای پیرو باشد، اظهار کرد: «قرار نیست فیلمهایی که در جشنوارههای معروف دیگر نمایش داده میشود را بیاوریم، البته بخش جانجهاننما داریم که فیلمهای موفق را نمایش میدهیم. اما ما خلاقیت، ایده و کشف داریم و با داشتن سلیقه شخصی خودمان به دنیال تعامل هستیم و فیلمهای جشنوارههای مختلف را میبینیم و انتخاب میکنیم. ما ادعا میکنیم که سلیقه و ذائقه داریم و به دنبال تقویت گرایشی در سینما هستیم. نه میخواهیم چیزی را به کسی دیکته کنیم و نه این حقارت را میپذیریم که کسی به ما چیزی را دیکته کند.»
او ادامه داد: «نکتهای که سال قبل برای ما بسیار خوشایند بود، حضور مهمانهای خارجی برای دیدن فیلمهای دیگر کشورها بود که این موضوع بسیار نکته خوبی بود و نشان میداد که آنها تنها برای دیدن فیلمهای ایرانی و پر کردن سبد خودشان نیامده بودند. امسال هم این کار را ادامه دادیم و سعی کردیم فیلمهای خوب کشورهای مختلف را داشته باشیم.»
قدردانی از حمایت مدیران سازمان سینمایی
دبیر جشنواره در بخشی از نشست با تشکر از حجتالله ایوبی، مدیر سابق سازمان سینمایی گفت: «اتفاقاتی که برای این جشنواره رخ داده، حاصل همکاری جدی آقای ایوبی بوده است، او نقطه نظر جدی نسبت به این جشنواره داشت و میگفت که این جشنواره دیگر مستقل شده است، کار ما حمایت از آن است و نباید در امور اجرایی آن دخالت کنیم. از همین رو اجازه داده بودند که اهالی سینما بیایند و جشنواره را برگزار کنند.»
او همچنین یادآور شد: «در حال حاض همر سازمان سینمایی مدیر با سابقه دیگری دارد که به ما گفت استقلال خودتان را از دست ندهید. امیدوارم با این بلند نظری، بتوانیم جشنواره جهانی فیلم فجر را بی نقصتر جلو ببریم. البته که در این راه به همکاری و همراهی اهالی سینما و رسانه نیاز داریم.»
مشکلات دیپلمتایک روی جشنواره تاثیر داشت
دبیر جشنواره در بخشی از نشست با بیان اینکه تحولات منطقه و روی کار آمدن رئیس جمهور تازه به دوران رسیده در یک کشور مهم باعث بروز مشکلات فرامتنی شد، اظهار کرد: «امسال با قانونی روبرو شدیم که که هرکسی که به ایران سفر کند، ویزای امریکا نمیگیرد و این مووضع روی دعوت مهمانان ما تاثیر بسیاری داشت و با وجود این که به نظر سیاسی میآیند، اما روی برنامههای ما موثر بودند.»
او ادامه داد: «در این میان قانون نانوشتهای هم در کشورهایی که فکر میکنیم دوست هستیم داشتیم که اجازه نمیدادند مردمشان به ایران بیایند، به همه این موضوعات برخی کوتهفکران داخلی را هم اضافه کنید که وقتی ما مشغول به کار هستیم، مینویسند که شما نمیتوانید جشنوارهای به این ابعاد برگزار کنید. بر فرض که ما نتوانیم چنین کاری را انجام دهیم، این چه افتخاری برای شما دارد؟ همیشه گفتهایم اگر کسانی هستند که منافع ملی کشور را بیشتر از منافع خرد و حزبی و منطقهای دوست دارد، وارد کار شوند، چون ما اهداف بلند داریم و نمیواهیم این گردهمایی کوچک شود. ما نمیخواهیم اگر کسی میخواهد کار انتخاباتی کند، وارد بازی فرهنگی شود.»
میرکریمی اظهار کرد: «در جشنواره امسال بیش از ۳۵۰ مهمان از ۶۶ کشور جهان داریم، که از بسیاری کشورها علیرغم مشکلاتی که ممکن است داشته باشند در نهایت تصمیم گرفتند در جشنواره حضور یابند. این مساله نشان میدهد هنر و فرهنگ میتواند قدرت نمایی بزرگی در عرصه دیپلماسی کشور داشته باشد.»
با دارالفنون برای آینده سرمایهگذاری میکنیم
میرکریمی با بیان اینکه بخش دارالفنون را سرمایهگذاری برای آینده میداند، اظهار کرد: «در این بخش با اینکه تمرکز ما روی کشورهای منطقه بود، اما امسال و با توجه به استقبالی که از دیگر کشورها شده بود، دارالفنون را گسترش دادیم و امسال ۷۰ مهمان از کشورهای مختلف و ۵۲ جوان از استانهای مختلف در بخش دارالفنون حضور دارند.»
او ضمن تشکر از مازیار میری و شهاب اسفندیاری و اعلام اینکه آنها ۳ ماه پیش فیلمها را دیدند، گفت: «بخش دارالفنون دو روز زودتر شروع میشود و دو روز هم زودتر به پایان میرسد و ورک شاپهای خوبی در این بخش با بزرگان سینما برای این جوانان برگزار میشود. بزرگانی هستند که شاید خود جشنواره برایشان جذابیت نداشته باشد، اما حضور در جلساتی که مخاطب آن جوانهای فیلمساز هستند، برای آنها هم جذابیت دارد، به همین دلیل کسانی را داریم که فقط برای دارالفنون میآیند.»
میرکریمی در ادامه با اشاره به تغییر نام باشگاه هواداران به باشگاه جشنواره اظهار کرد: «این تغییر نام بیشتر از آن جهت بود که کلمه هوادار بیشتر در مسائل ورزشی مانند فوتبال استفاده داشت و از همین رو آن را تغییر دادیم. با اینحال این باشگاه هشت یا ۹ هزار عضو داشت و امسال در تبلیغات زیادی که انجام دادیم، در حدود ۲۲ هزار عضو دارد که اتفاقا هم بسیار پیگیر ماجرا هستند. اما از آنجایی که چارسو برای پاسخگویی این تعداد از اعضای باشگاه پاسخگو نبود، سینمای فلسطین را در اختیار اعضای باشگاه قرار دهیم، همچنین امسال سینما فرهن برای کسانی که نمیخواهند فرم پر کنند و عضو شوند و تنها قصد فیلم دیدن دارند، انتخاب شده است.»
میرکریمی همچنین با اشاره به اینکه عباس کیارستمی سال گذشته درگذشت و برای او بزرگداشتهای مختلفی در جشنوارههای متفاوت گرفتند، بیان کرد: «فکر کردیم جای یک بزرگداشت در ایران برای این کارگردان خالی است و تصمیم گرفتیم مراسم جشنواره جهانی فجر پایانی بر همه آن بزرگداشتها باشد.»
او ادامه داد: «امسال سه مراسم ویژه برای عباس کیارستمی داریم که مهمانان و فیلمسازان بزرگی در این مراسم صحبت خواهند کرد و حضور خواهند داشت، مسئولیت این بخش به عهده سیفاله صمدیان است.»
میرکریمی همچنین اضافه کرد: «همین حالا که تیزر این بخش پخش شد به این فکر کردم که امسال سر او خلوت است و اطمینان دارم که در جشنواره هم حضور خواهد داشت. عباس کیارستمی را سال قبل از دست دادیم و در جشنوارههای زیادی در دنیا برای او بزرگداشت گرفتند، اما فکر کردیم در ایران و در یک جنشواره بزرگ جای آن خالی است. جشنواره امسال را به کیارستمی تقدیم کردیم و پوستر و تیزر هم با تصویری از این هنرمند است. سه مراسم داریم و مهمانهایی داریم که برای این بخش میآیند.»
«بامنشین» برای گپو گفتها
میرکریمی دیگر بخش اضافه شده به جشنواره جهانی را اختصاص پشت بام پردیس چارسو برای گپ و گفتها دانست و اظهار کرد: «محسن شاه ابراهیمی کسی که طراحی محیط داخلی کاخ جشنواره را بر عهده دارد، امسال ایدههای جدیدی داشت، او برای پشت بام پردیس چارسو فضایی را طراحی کرد که مناسب گپ و گفت است و فضای راحتی برای استراحت اهالی رسانه، سینماگران و مهمانان خارجی است. برای ورود به این محوطه کارتها چک میشود و خبرنگاران میتوانند برای مصاحبههای خود از این فضا استفاده کنند.»
برنامههای ویژه برای دانشجویان
دبیر جشنواره همچنین از برنامههای ویژه برای دانشجویان خبر داد و گفت: «امسال در دانشکده سینما تئاتر و دانشکده صدا و سیما جلساتی خواهیم داشت که در سال گذشته نیز با ترمیم سالن دانشکده سینما تئاتر این ورکشاپها را برگزار کردیم. در دانشکده سینما تئاتر و دانشکده صدا و سیما مجموعهای از مسترکلاسها و ورکشاپها و همچنین نمایش فیلمها را با حضور دانشجویان خواهیم داشت.
ادامه نشست خبری به پرسشهای خبرنگاران از دبیر جشنواره اختصاص یافت.
در انتخابها دخالت نمیکنم
میرکریمی با تاکید بر اینکه کسی در انتخاب و جوایز دخالت نمیکند بیان کرد: «داوران و رزومه آنها مشخص است و جشنواره با انتخاب فیلمهایش سیاستهایش را مشخص میکند نه با جوایزش.»
او در خصوص حضور سلبریتیها در جشنواره جهانی توضیح داد: «ما اصلا جشنواره فرش قرمزی نیستیم. دنبال سلبریتی هم نبودیم. همچنان که جشنواره ما در دو سه سالن برگزار می شود. آن جشنوارههایی که سلبریتیها در آن شرکت میکنند. جشنوارههایی هستند که در بیست، سی سالن مردمی برگزار میشود.»
میرکریمی عنوان کرد: «از نظر من سرشناس کسی است که مثلا همه فیلمهای برتولوچی را تدوین کرده است. این تعریف ما از سرشناس است. ما اصلا به این سمت نرفتیم. فرض ما این است که جشنواره ملی آن بُعد را پوشش میدهد و این جشنواره به سمت نخبهگرایی میرود. آمار سطح سواد باشگاه جشنواره را هم منتشر خواهیم کرد که آنها به شکل یک فرصت مطالعاتی به این جشنواره نگاه میکنند.»
دبیر سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر درباره حضور اعضای باشگاه جشنواره و امکان ازدحام در کاخ جشنواره گفت: «اتفاقا کاخ جشنواره بسیار شلوغ نخواهد بود. ما به دلیل حضور مهمانان خارجی نمیخواهیم که اصلا کاخ شلوغ شود. هر سالن به سه قسمت تقسیم خواهد شد. اعضای باشگاه جشنواره نمیتوانند در جایی به غیر از سهمیه خودشان بنشینند.»
میرکریمی در خصوص سانسور شدن فیلمهای خارجی توضیح داد: «وقتی انتخاب ما محدود بود، صرفا چند فستیوال را رصد میکردیم و مجبور بودیم با تعداد مشخصی از آثار کنار بیاییم. به همین دلیل مجبور بودیم که در آنها دخل و تصرف کنیم. در حال حاضر با توجه به اینکه دامنه انتخابمان را گسترش دادیم،به تعداد زیادی فیلم با کیفیت که با گرایش ها و هنجارهای ما سازگار هستند رسیدیم که دخل و تصرفهای آنها بسیار کم شده است.»
او تاکید کرد: «هیچ فیلمی در این جشنواره بدون تعامل با سازنده فیلم دخل و تصرف نشده است. فیلمهایی که میبینید کامل هستند چون طوری انتخاب نشدند که این اتفاق برایشان بیافتد.»
دبیر سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر در پاسخ به سوالی که در خصوص بودجه جشنواره مطرح شد گفت: «من مجاز نیستم که این بودجه را اعلام کنم. چون با وزارت ارشاد قرار داد بستم و آنها وظیفه دارند اگر خواستند براساس سیاستهایشان این بودجه را اعلام کنند. البته که بسیار مشتاق هستم این بودجه به شکل مقایسهای؛ مقایسه بودجه ده سال گذشته جشنواره منتشر شود.»
او در پاسخ به این پرسش که آیا فیلمهایی در جشنواره داریم که به مسائل منطقه و آمریکا واکنش نشان داده باشند بیان کرد: «پیش از این گفتم که نباید پیرو باشیم، باید کشف کنیم. اتفاقا امسال شاهد این خواهیم بود که در بخش داستانی و مستند فیلمهایی حضور دارند که به موضوعات ملتهب روز و منطقه پرداختهاند. چند فیلم در مورد بحران سوریه داریم که یکی دو فیلم برای نخستین بار در ایران پخش خواهند شد.»
میرکریمی در پاسخ به این پرسش که چه برنامهای برای جلوگیری از سیاسی و انتخاباتی شدن جشنواره دارید گفت: «هیچ برنامه ای نداریم. هر شهروند این کشور که به سینما علاقمند باشد می تواند بیاید و از برنامههای ما استفاده کند. سیاستمداران بخشی از ملت هستند و افتخار هم میکنیم که به جشنواره بیایند. اما برنامههای جشنواره از قبل مشخص شدهاند و ما نمیتوانیم تریبونی در اختیار افرادی خاص قرار دهیم. در هر صورت از حضور همه عزیزانی که برای کشور فعالیت میکنند، استقبال میکنیم. چون سینما بهترین عرصه برای تحقیق است و به آنها برای تصمیمگیری کمک میکند.»
میرکریمی اعلام کرد: «این جشنواره بهترین فرصت برای این است که سیاستمداران درباره زیست بشر امروز، دغدغهها و مشغلههای او بفهمند. این دانش به آنها درحکومت داری کمک کند. آنها باید بدانند ضرورت ندارد هر جا رفتند حرف بزنید. در بعضی جاها هم باید فقط بشنوند.»
رضا میرکریمی در خصوص انتخاب فیلمهای جشنواره امسال گفت: «امسال سخت گیری کردیم و حداقلی را برای انتخاب فیلمهایمان تعیین کردیم. فیلمی که در منطقه(منطقه خودمان را هم تعریف کردیم؛ خاورمیانه، آسیای میانه، و بخشی از قفقاز) در یک جشنواره مهم نمایش داده شده باشد در این بخش قرار نمی دهیم. بیش از این فیلمهایی داریم که در آسیا نمایش داده نشده اند و تعدادی فیلم داریم که برای اولین در این جشنواره به نمایش در میآیند.»
میرکریمی با تاکید بر اینکه کسی در انتخاب جوایز دخالت نمیکند بیان کرد: «داوران و رزومه آنها مشخص است و جشنواره با انتخاب فیلمهایش سیاستهایش را مشخص میکند نه با جوایزش.»
او در خصوص حضور سلبریتیها در جشنواره جهانی توضیح داد: «ما اصلا جشنواره فرش قرمزی نیستیم. دنبال سلبریتی هم نبودیم. همچنان که جشنواره ما در دو سه سالن برگزار می شود. آن جشنوارههایی که سلبریتیها در آن شرکت میکنند. جشنوارههایی هستند که در بیست، سی سالن مردمی برگزار میشود.»
میرکریمی عنوان کرد: «از نظر من سرشناس کسی است که مثلا همه فیلمهای برتولوچی را تدوین کرده است. این تعریف ما از سرشناس است. ما اصلا به این سمت نرفتیم. فرض ما این است که جشنواره ملی آن بُعد را پوشش میدهد و این جشنواره به سمت نخبهگرایی میرود. آمار سطح سواد باشگاه جشنواره را هم منتشر خواهیم کرد که آنها به شکل یک فرصت مطالعاتی به این جشنواره نگاه میکنند.»
دبیر سی و پنجمین جشنواره جهانی فیلم فجر درباره حضور اعضای باشگاه جشنواره و امکان ازدحام در کاخ جشنواره گفت: «اتفاقا کاخ جشنواره بسیار شلوغ نخواهد بود. ما به دلیل حضور مهمانان خارجی نمیخواهیم که اصلا کاخ شلوغ شود. هر سالن به سه قسمت تقسیم خواهد شد. اعضای باشگاه جشنواره نمیتوانند در جایی به غیر از سهمیه خودشان بنشینند.»
میرکریمی در خصوص سانسور شدن فیلمهای خارجی توضیح داد: «وقتی انتخاب ما محدود بود، صرفا چند فستیوال را رصد میکردیم و مجبور بودیم با تعداد مشخصی از آثار کنار بیاییم. به همین دلیل مجبور بودیم که در آنها دخل و تصرف کنیم. در حال حاضر با توجه به اینکه دامنه انتخابمان را گسترش دادیم،به تعداد زیادی فیلم با کیفیت که با گرایش ها و هنجارهای ما سازگار هستند رسیدیم که دخل و تصرفهای آنها بسیار کم شده است.»
او تاکید کرد: «هیچ فیلمی در این جشنواره بدون تعامل با سازنده فیلم دخل و تصرف نشده است. فیلمهایی که میبینید کامل هستند چون طوری انتخاب نشدند که این اتفاق برایشان بیافتد.»
سوکوروف گفت سال گذشته تجربه شیرینی از ایران به دست آوردم
او با اشاره به حضور سوکوروف در دوره گذشته جشنواره گفت: «سوکوروف برایمان ایمیل زد و نوشت که سال گذشته، تجربه شیرینی از ایران به دست آوردم. او امسال نخستین فیلمش را که در سال 1987 ساخته بود و در شوروی سابق سانسور شد و در نهایت هم پخش نشد را بازسازی کرده است. سکوروف به ما گفت که میخواهد این فیلم را اول در شهر خودش به نمایش دربیاورد و بعد در تهران. البته خودش در جشنواره حضور نخواهد داشت اما این اتفاقات یعنی اینکه ما به آرامی داریم جای پای خودمان را به عنوان یک رویداد مهم میگذاریم.»
میرکریمی در پاسخ به پرسشی درباره تاثیر جشنواره جهانی فیلم فجر گفت: «اگر جشنواره تاثیر نداشته باشد به چه درد میخورد! ما در بخشهایی ضعف داریم که باید این ضعفها را برطرف کنین. بر خلاف بسیاری از افراد که معتقدند ما مشکل فیلمنامه داریم من معتقدم مشکل ما در زمینه فیلمنامه نیست. بلکه ما در اجرا ضعف بیشتری داریم.»
وی افزود: «ضعف در فیلمنامه فقط مختص ما نیست بلکه در تمام دنیا این مشکل وجود دارد، اما آنها فیلمنامههای ضعیفشان را خوب اجرا میکنند.»
میرکریمی ادامه داد: «جشنواره فیلم هایی را انتخاب کرده که مناسب پرده هستند و اجرای مناسبی دارند و میتوانند الهامبخش باشند. رقابت یعنی فیلم خارجی در کنار ایرانی بیاید و مشخص شود که یکی اجرای باشکوه و یکی محتوای باشکوه دارد و از هم یاد بگیرند.»
وی همچنین اظهار کرد: «امسال سعی کردیم ارتباطهایی که قطع شده بود را دوباره برقرار کنیم و در این راستا روابط بین جشنوارهای را با حمایت از جشنوارههایی که فیلم ایرانی پخش میکنند و ارتباط مستقیم با جشنوارههای مهم دنیا و حذف واسطهها گسترش دادیم.»
دبیر جشنواره در پاسخ به آخرین پرسش خبرنگاران درباره تغییر مدیریت بازار توضیح داد: «سال گذشته وحید اسفندیاری مدیریت بخش بازار را بر عهده داشت که امسال این مسئولیت به پیشنهاد خود آقای اسفندیاری به آقای یادگاری واگذار شد. او از قدیمیهای عرصه بازار فیلم و در حال حاضر مدیر تامین تلویزیون است.»
فیلمنت نیوز، رسانه بهروز اخبار روز سینمای ایران و جهان را در کانال تلگرام فیلمنت نیوز دنبال کنید